Gastronomi

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön. Svensk jakt är viktig i viltvårdande syfte där man begränsar vissa populationer för att balansera det ekologiska samspelet. Därför väljer vi att köpa vilt från svenska jägare i syfte att servera kött från fria djur som vuxit upp under naturliga förutsättningar och dessutom inte påverkat miljön negativt. För oss är det ett sätt att komma närmare naturen och erbjuda våra gäster en viltupplevelse på en historisk plats i Stockholm.

Magnus Santesson, köksmästare

Kreativitet och prestigelöshet är viktigt när vi jobbar i köket. Alla idéer välkomnas och vi testar och experimenterar oss fram till nya rätter. Vi är väldigt måna om kvalitet i allt vi gör och det kan ta flera månader att utveckla en maträtt till rätt nivå.

I köket på Stadshuskällaren arbetar vi med de råvaror som finns i skog och mark allt efter årstid. Vi lägger sommaren på burk för att ta fram under vinterns mörka månader genom att pickla, salta, sylta och torka för att använda under övriga delar på året. Jag ser mat och matlagning ur ett holistiskt perspektiv och vi strävar efter att ta tillvara alla delar av råvarorna för att minimera matsvinnet. Jag jobbar helst nära små producenter och leverantörer i Stockholmstrakterna och gärna ekologiskt.

Det vilda ligger mig extra varmt om hjärtat och är intressant ur många synvinklar – bra smaker, viltvårdsaspekten och vetskapen om att djuren har vuxit upp under naturliga förutsättningar. Och allt med minsta möjliga miljöpåverkan. Jag har nyligen tagit jägarexamen och hoppas snart fälla ett djur att tillaga och servera våra gäster på Stadshuskällaren.

Adress & Öppettider