Menyer

Stadshuskällarens menyer

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark. Hos oss njuter man av säsongens smaker lagade på noggrant utvalda råvaror. Vår à la carte meny serveras för grupper på upp till 7 personer. Du bokar enkelt bord här på webben. Är ni 8 personer eller fler förbeställer ni er meny.

Är ni en större grupp så välkomnar vi upp till 100 sittande gäster och ni väjer er meny utifrån rätterna i vår festvåningsmeny. Bokar du vårt Chef’s Table är det ett bord för 2 personer och ni njuter av en avsmakningsmeny med tillhörande dryckespaket.

Grupper från 8 personer och Chef’s Table bokas genom ett mail eller telefonsamtal.

08-586 218 30 | bokning@stadshuskallarensthlm.se

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På våren samsas ramslök, sparris och primörer på tallriken. På hösten möts krondill, kräftor och röding samt kantareller och granskottsolja. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem.

Gastronomi

Lunch i Stadshuskällaren

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.

Förrätter


SKAGENRÖRA
½ 165
1/1 serveras med liten sallad 235

RÅBIFF MED TRYFFELCRÈME
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Gammel Knas ost
½ 165
1/1 serveras med pommes frites 255

JORDÄRTSKOCKSSOPPA
ragu på bacon och mandel samt brödflarn
½ 145
1/1 195

 

Varmrätter


OMELETTE FYLLD MED CHÈVRE
spenat och stekt svamp, serveras med liten sallad
189

OMELETTE FYLLD MED GRUYÉREOST
stekt lök och flatrökt skinka, serveras med liten sallad
189

VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
255

KROPPKAKA MED SVAMP
rotselleri, gotlandslinser och brynt smör, smaksatt med soja och krossade mandlar
245

RÖDINGFILÉ
Sandefjordsås, rostad broccoli, sikrom och kokt potatis
275

LÅNGBAKAD OXKIND
rödvinssky, rökt sidfläsk, picklad lök, dijonnaise och friterad kulpotatis
285

 

Desserter


VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN – NOBELDESSERT 2024
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
215

MÖRK CHOKLAD
hasselnötsbrownie, kaffeglass och färskostmousse
145

PRALIN
55

A la carte meny

Från den 15 januari till den 20 februari bjuder vi på en säsongsinspirerad Vintermeny som ersätter vår ordinarie à la carte. Menyn gäller för sällskap upp till 10 gäster.

 

VINTERMENY
795


SNACKS

KONFITERAD SVAMP
ostkräm, tryffel och karamelliserad lök

RÖKT FORELLROM
äggkräm, akvavit och citron

 

FÖRRÄTT

RAVIOLI
fylld med karljohansvamp, färskost och örter, serveras med rotselleri, kålrabbi
och smörad buljong smaksatt med grillad kombu

 

VARMRÄTT

RÖDINGFILÉ
Sandefjordsås, rostad broccoli, forellrom, marconamandlar och potatisbrandade

eller

KRYDDSTEKT REN
timjanssky, portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon

 

DESSERT

MÖRK CHOKLAD
nypongelé, hasselnötsbrownie, kaffeglass och nyponsås

 

VINPAKET

Låt oss hjälpa dig med vinvalet.
I vårt vinpaket har vi noggrant valt ut viner som passar perfekt till menyn.
595

 


Vi arbetar alltid med säsongens råvaror med inslag av vilt.
Beroende på tillgång och säsong kan vissa förändringar av menyn ske med kort varsel.

Nobelmeny 2024

Förrätt


GETOST FRÅN ÖSTERGÖTLAND
fylld med libbsticka. Serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.
Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut,
Larmandier-Bernier, Champagne, France

 

Varmrätt


QUENELL PÅ KYCKLING
svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland. Rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.
2019 Barolo, Giacomo Fenocchio, Piemonte, Italy

 

Dessert


VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
2022 Bute Mousserande Iscider, Umeå, Sweden

 


Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2 575 kr/person (2 275kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs två veckors förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vårt team skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang. Menyn gäller för sällskap över 8 personer.

Förrätter


KALLRÖKT LAXTARTAR
med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockasoppa smaksatt med tryffel

TARTAR PÅ SOTAD HJORT
med brynt smörkräm, rotselleri, hasselnöt, fönsterlav, picklade tranbär och riven Wrångebäcksost

VEGETARISKT ALTERNATIV
Stekt svamp med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockssoppa smaksatt med tryffel

 

Varmrätter


ÖRTBAKAD TORSK
med svampfylld potatis, blomkål doppad i citronkräm och dill krisp.
Serveras med smörsås, forellrom och brandade potatis

KRYDDSTEKT REN
med timjansky, portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon

VEGETARISKT ALTERNATIV
Kålcupol fylld med linser och rotselleri med portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon

 

Desserter


MÖRK CHOKLAD
med färskostmousse, kaffeglass och hasselnötsbrownie

CHAMPAGNEMOUSSE
med citronsorbet, vit chokladkräm och rostad mandel

 

3- rätters meny, 795 kr

En meny väljs för hela sällskapet. Vi reserverar oss för pris-och sortimentsändringar. Meny och priser gäller 15 januari 2025 – 6 april 2025

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna till hjärtat av restaurangen, köket. Här har vi placerat vårt Chef’s Table med plats för 2 personer. Här sitter du vid ett högt barbord på första parkett och får ta del av en kväll i kockarnas och serveringspersonalens sällskap. Här serveras du kökets avsmakningsmeny med utvalda goda drycker samtidigt som du sitter dryga metern från disken där alla rätter läggs upp. En helkväll med våra matkreatörer helt enkelt.

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Ge bort en matupplevelse

Vill du ge bort en lyxig nobelmiddag eller en middag med inspiration från skog och mark?

Vi säljer presentkort på valfri summa, utmärkta som födelsedagspresent, julklapp eller bröllopsgåva. Varför inte ge bort en smakrik upplevelse på en trevlig restaurang i Stockholm. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum och vi kan skicka samt fakturera ifall du bor långt i från Stockholm och Stadshuskällaren.
Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.

Adress & Öppettider