Menyer
Stadshuskällarens menyer
Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark. Hos oss njuter man av säsongens smaker lagade på noggrant utvalda råvaror. Vår à la carte meny serveras för grupper på upp till 7 personer. Du bokar enkelt bord här på webben. Är ni 8 personer eller fler förbeställer ni er meny.
Är ni en större grupp så välkomnar vi upp till 100 sittande gäster och ni väjer er meny utifrån rätterna i vår festvåningsmeny. Bokar du vårt Chef’s Table är det ett bord för 2 personer och ni njuter av en avsmakningsmeny med tillhörande dryckespaket.
Grupper från 8 personer och Chef’s Table bokas genom ett mail eller telefonsamtal.
Med smaker från årstiden
Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På våren samsas ramslök, sparris och primörer på tallriken. På hösten möts krondill, kräftor och röding samt kantareller och granskottsolja. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem.
GastronomiLunch i Stadshuskällaren
Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Förrätter
SKAGENRÖRA
½ 165
1/1 serveras med liten sallad 235
RÅBIFF MED TRYFFELCRÈME
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Gammel Knas ost
½ 165
1/1 serveras med pommes frites 255
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
ragu på bacon och mandel samt brödflarn
½ 145
1/1 195
Varmrätter
OMELETTE FYLLD MED CHÈVRE
spenat och stekt svamp, serveras med liten sallad
189
OMELETTE FYLLD MED GRUYÉREOST
stekt lök och flatrökt skinka, serveras med liten sallad
189
VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
255
KROPPKAKA MED SVAMP
rotselleri, gotlandslinser och brynt smör, smaksatt med soja och krossade mandlar
245
RÖDINGFILÉ
Sandefjordsås, rostad broccoli, sikrom och kokt potatis
275
LÅNGBAKAD OXKIND
rödvinssky, rökt sidfläsk, picklad lök, dijonnaise och friterad kulpotatis
285
Desserter
VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN – NOBELDESSERT 2024
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
215
MÖRK CHOKLAD
hasselnötsbrownie, kaffeglass och färskostmousse
145
PRALIN
55
A la carte meny
Från den 15 januari till den 20 februari bjuder vi på en säsongsinspirerad Vintermeny som ersätter vår ordinarie à la carte. Menyn gäller för sällskap upp till 10 gäster.
VINTERMENY
795
SNACKS
KONFITERAD SVAMP
ostkräm, tryffel och karamelliserad lök
RÖKT FORELLROM
äggkräm, akvavit och citron
FÖRRÄTT
RAVIOLI
fylld med karljohansvamp, färskost och örter, serveras med rotselleri, kålrabbi
och smörad buljong smaksatt med grillad kombu
VARMRÄTT
RÖDINGFILÉ
Sandefjordsås, rostad broccoli, forellrom, marconamandlar och potatisbrandade
eller
KRYDDSTEKT REN
timjanssky, portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon
DESSERT
MÖRK CHOKLAD
nypongelé, hasselnötsbrownie, kaffeglass och nyponsås
VINPAKET
Låt oss hjälpa dig med vinvalet.
I vårt vinpaket har vi noggrant valt ut viner som passar perfekt till menyn.
595
Vi arbetar alltid med säsongens råvaror med inslag av vilt.
Beroende på tillgång och säsong kan vissa förändringar av menyn ske med kort varsel.
Nobelmeny 2024
Förrätt
GETOST FRÅN ÖSTERGÖTLAND
fylld med libbsticka. Serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.
Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut,
Larmandier-Bernier, Champagne, France
Varmrätt
QUENELL PÅ KYCKLING
svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland. Rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.
2019 Barolo, Giacomo Fenocchio, Piemonte, Italy
Dessert
VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
2022 Bute Mousserande Iscider, Umeå, Sweden
Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2 575 kr/person (2 275kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs två veckors förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Festmenyer
Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vårt team skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang. Menyn gäller för sällskap över 8 personer.
Förrätter
KALLRÖKT LAXTARTAR
med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockasoppa smaksatt med tryffel
TARTAR PÅ SOTAD HJORT
med brynt smörkräm, rotselleri, hasselnöt, fönsterlav, picklade tranbär och riven Wrångebäcksost
VEGETARISKT ALTERNATIV
Stekt svamp med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockssoppa smaksatt med tryffel
Varmrätter
ÖRTBAKAD TORSK
med svampfylld potatis, blomkål doppad i citronkräm och dill krisp.
Serveras med smörsås, forellrom och brandade potatis
KRYDDSTEKT REN
med timjansky, portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon
VEGETARISKT ALTERNATIV
Kålcupol fylld med linser och rotselleri med portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon
Desserter
MÖRK CHOKLAD
med färskostmousse, kaffeglass och hasselnötsbrownie
CHAMPAGNEMOUSSE
med citronsorbet, vit chokladkräm och rostad mandel
3- rätters meny, 795 kr
En meny väljs för hela sällskapet. Vi reserverar oss för pris-och sortimentsändringar. Meny och priser gäller 15 januari 2025 – 6 april 2025
Chef's Table
Häng med bakom kulisserna till hjärtat av restaurangen, köket. Här har vi placerat vårt Chef’s Table med plats för 2 personer. Här sitter du vid ett högt barbord på första parkett och får ta del av en kväll i kockarnas och serveringspersonalens sällskap. Här serveras du kökets avsmakningsmeny med utvalda goda drycker samtidigt som du sitter dryga metern från disken där alla rätter läggs upp. En helkväll med våra matkreatörer helt enkelt.
Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se
Ge bort en matupplevelse
Vill du ge bort en lyxig nobelmiddag eller en middag med inspiration från skog och mark?
Vi säljer presentkort på valfri summa, utmärkta som födelsedagspresent, julklapp eller bröllopsgåva. Varför inte ge bort en smakrik upplevelse på en trevlig restaurang i Stockholm. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum och vi kan skicka samt fakturera ifall du bor långt i från Stockholm och Stadshuskällaren.
Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.