Menyer
Varmt välkommen till Stadshuskällaren
Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.
Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.
Med smaker från årstiden
Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!
Boka bordLunch i Stadshuskällaren
Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.
LUNCHMENY
FÖRRÄTT
SKAGENRÖRA
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215
RÅBIFF MED TRYFFELKRÄM
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Wrångebäcksost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245
SVAMPSOPPA
grönpepparcrème och krutonger
½ 125
1/1 195
VARMRÄTT
PUMPA
hasselnötter, svamp och brynt salviasmör
235
BAKAD REGNBÅGSFORELL
rostad broccoli, vitvinssås och potatisbrandade
285
VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235
SCHNITZEL PÅ GRIS FÅN ROCKLUNDA
smörstekta kantareller, granskottssmör, skysås och potatisstomp
275
GRATINERAD CHÈVRESALLAD
variation på betor och valnötter
195
DESSERT
CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215
TARTLETTE
hallon, mörk choklad och hasselnöt
135
KULA DAGENS GLASS/SORBET
55
A la carte meny
FÖRRÄTT
OXFILÉ
ostkräm, smörstekta kantareller, syrad lök, vinägrett på björksav och hasselnötter
190
HUMMERSOPPA
smörstekt hummer, kålrabbi, lätt torkad tomat och fänkålsblomma
195
SVENSK LÖJROM
krispig potatis, pepparrot, citron, silverlök och brynt smörpulver
225
PETIT CHOUX
fylld med gräddstuvad svamp, picklad jordärtskocka, riven tryffel och Wrångebäckost
190
VARMRÄTT
PUMPA
med hasselnötter, svamp, brynt salviasmör
275
ANKA FRÅN MUNKA LJUNGBY
stekt bröst, krokett på konfiterat anklår och karljohansvamp, smörkokt rotselleri, libbsticka, tryffel
335
HJORT
bakad och syrad kål, jordärtskocka, picklade svarta vinbär, smörad pepparsky
385
BAKAD GÖS
blomkål, algpicklad gurka, dill, spritärtor och musselvelouté
325
DESSERT
HALLON
variation på hallon, lakrits
165
MÖRK CHOKLAD
kaffe, pistage, körsbär
175
CHEESECAKE – NOBELDESSERT 2022
plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger,
havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
215
Chef's Table
Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!
Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se
Nobelmeny 2022
Förrätt
Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp
NV Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France
Varmrätt
Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis
2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy
Dessert
Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden
Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2200 kr/person (1950kr/person med alkoholfri dryck).
För att kunna garantera tillgång till 2022 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Festmenyer
Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.
FÖRRÄTTER
HUMMERSOPPA
kolrabbiknyten, kummin, fänkål och tomat
189,-
STEKT SKOGSSVAMP
ostkräm, syrad lök och tunt skivad oxfilé
195,-
VARMRÄTTER
GÖSFILÉ
citronsås, fänkål, rostad broccoli och potatispuré smaksatt med västerbottensost
355,-
KRYDDSTEKT HJORT
jordärtskocka, bakad lök, kål, torkade lingon, syrade granskott och karljohansvamps emulotion
395,-
DESSERTER
HALLON
lakrits och mandel
185,-
CHOKLAD
hasselnöt och hjortron
189,-
Meny och priser är giltiga perioden 13 augusti – 26 november 2023
En meny väljs för hela sällskapet.
Julbord
Stadshuskällarens traditionella julbord med inslag av vilt går att boka inom kort.
Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord.
Julbord går att boka under veckans alla dagar från den 24 november och framåt.
Varmt välkomna!
Läs mer