Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.

Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!

Boka bord

Lunch i Stadshuskällaren

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

 

LUNCHMENY

 

FÖRRÄTT

SKAGENRÖRA
½ 155
1/1 serveras med liten sallad 215

RÅBIFF MED DRAGONCRÈME
syrad silverlök, krispig jordärtskocka och riven Gammel Knas ost
½ 158
1/1 serveras med pommes frites 245

VIT SPARRISSOPPA
med stekt grön sparris och ramslöks kräm
½ 125
1/1 179

 

VARMRÄTT

OMELETTE FYLLD MED CHÈVRE
spenat och stekt svamp, serveras med liten sallad
179

OMELETTE FYLLD MED GRUYÉREOST
stekt lök och flatrökt skinka, serveras med liten sallad
179

VILTSKAVSGRYTA
inlagd svamp, potatispuré och rårörda lingon
235

BAKADE BETOR
med hollandaisesås, bakad kål, krossade mandlar och belugalinser
235

RÖDINGFILÉ
med örthollandaise, stekt vit sparris, fänkål och kokt potatis
265

LÅNGBAKAD OXKIND
med rödvinssky, rökt sidfläsk, picklad lök, dijonnaise och friterad kulpotatis
275

DESSERT

BAKAD CHOKLADKRÄM – NOBELDESSERT 2023
kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap.
Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
215

KARDEMUMMAGLASS
med varma hjortron och kaksmulor
125

PRALIN
55

 

A la carte meny

FÖRRÄTT

VIT SPARRISSOPPA
inkokt vit sparris, forellrom, purjolök och citrontimjan
185

SOTAD TARTAR PÅ DOVHJORT
dragon, jalapeños, picklad grön tomat, saltrostade mandlar och grillad citronkräm
190

KALIX LÖJROM
löjrom med gurka, rättika och kall sommarbuljong samt creme fraiche smaksatt med fänkål
215

RAVIOLI
fylld med färskost, salvia och confiterade kycklinglår, grön sparris, kålrabbi och smörad buljong
170

 

VARMRÄTT

VILDSVIN
grönpepparskum, rotselleri med svampduxelle och ostkräm, murklor fyllda med vildsvin och salvia
345

GÖSFILÉ
smörsås, nässlor, grön sparris, fläderpicklade vita jordgubbar och krispig potatis
375

VÅRLAMM
jordärtskocka, ramslök, spetskål och fjolårets tranbär
375

BAKADE BETOR
hollandaisesås, bakad kål, krossade marconamandlar och Gotlandslinser
285

 

DESSERT

VIT PERSIKA OCH FLÄDERSORBET
champagne- och tonkamousse, fingerlime och vit chokladcremeux smaksatt med timutpeppar
168

JORDGUBBAR
citronverbenasorbet, tahitivaniljmousse med pannkaksinteriör smaksatt
med jordgubbe och smörkola serveras med maränger
169

BAKAD CHOKLADKRÄM – NOBELDESSERT 2023
kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap.
Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
215

KVÄLLENS OST
185

PRALIN
48

Vi arbetar alltid med säsongens råvaror med inslag av vilt. Beroende på tillgång och säsong kan vissa förändringar av menyn ske med kort varsel.

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2023

Förrätt


Gulbeta bakad med alger och salt samt en kräm på alger från västkusten. Serveras med kärnmjölk och krondill samt störrom från Strömsnäsbruk.
NV Shaman Rosé Grand Cru Extra Brut, Marguet, Champagne, France

 

Varmrätt


Torskrygg färserad med kungskrabba, serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba samt inlagd lök med svamp. Till detta serveras vintergrönsaker och sommarens inlagda primörer samt en sås på grillade blåmusslor.
2021 Marsannay Rouge, Domaine Trapet, Bourgogne, France

Dessert


Bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap. Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
2018 Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, France

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2495 kr/person (2250kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2023 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

INKOKT VIT SPARRIS
smörsås, forellrom, örter och brödkrisp
185,- 

RAMSLÖKSOPPA
kallröktlax och citron
175,-

VARMRÄTTER

SVENSKT VÅRLAMM
grönpepparskum, spetskål med tryffel och brynt smör samt potatiskaka
415,-

BAKAD RÖDINGFILÉ
Beurre Blanc med örter, grönsparris, bakade tomater, rädisa och friterade nässlor
samt kokt färsk potatis
345,- 

DESSERTER

MARINERADE JORDGUBBAR
med champagnesorbet och krossade drömmar
155,-

VIT CHOKLADMOUSSE
smaksatt med lime, rabarberkompott och röd oxalis sorbet
150,-

 

Meny och priser är giltiga perioden 23 april – 12 augusti 2024.
Kontakta oss för menyn som gäller från den 13 augusti och framåt. bokning@stadshuskallarensthlm.se

En meny väljs för hela sällskapet.

 

Julbord

Stadshuskällarens traditionella julbord med inslag av vilt går att boka via bokning@stadshuskallarensthlm.se.

Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord.

Julbord går att boka under veckans alla dagar från den 21 november 2024 och framåt.

Varmt välkomna!

Läs mer

Adress & Öppettider