Matsalen
Stadshuskällarens menyer
Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark. Hos oss njuter man av säsongens smaker lagade på noggrant utvalda råvaror. Menyn gäller för sällskap upp till 10 st gäster. Du bokar enkelt bord här på webben.
Är ni en större grupp så välkomnar vi upp till 100 sittande gäster och ni väjer er meny utifrån rätterna i vår festvåningsmeny. Bokar du vårt Chef’s Table är det ett bord för 2 personer och ni njuter av en avsmakningsmeny med tillhörande dryckespaket.
Grupper från 8 personer och Chef’s Table bokas genom ett mail eller telefonsamtal.
Med smaker från årstiden
Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På våren samsas ramslök, sparris och primörer på tallriken. På hösten möts krondill, kräftor och röding samt kantareller och granskottsolja. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem.
Gastronomilunch i stadshuskällaren
Lunchmeny
Sommarstängt 29/6 – 12/8
Stadshuskällaren har stängt den 29 juni – 12 augusti.
Ni når oss per mail för förfrågningar och bokningar inför hösten.
Tack för denna säsong och på återseende.
Trevlig sommar!
bokning@stadshuskallarensthlm.se
Middag
Avsmakningsmeny
I Matsalen serverar vi en avsmakningsmeny på 5 serveringar. Här skapar köksteamet, med smaksäkra köksmästare Magnus Santesson i spetsen, en riktigt härlig gastronomisk upplevelse utifrån säsongens råvaror och smaker. Rätterna har sin grund i vårt gastronomiska koncept, I skogen. I stan.
Sommarstängt 29/6 – 12/8
Stadshuskällaren har stängt den 29 juni – 12 augusti.
Ni når oss per mail för förfrågningar och bokningar inför hösten.
Tack för denna säsong och på återseende.
Trevlig sommar!
bokning@stadshuskallarensthlm.se
Nobelmeny 2024
Förrätt
GETOST FRÅN ÖSTERGÖTLAND
fylld med libbsticka. Serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.
Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut,
Larmandier-Bernier, Champagne, France
Varmrätt
QUENELL PÅ KYCKLING
svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland. Rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.
2020 Barolo, Giacomo Fenocchio, Piemonte, Italy
Dessert
VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
2022 Bute Mousserande Iscider, Umeå, Sweden
Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2 575 kr/person (2 275kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs två veckors förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.
Festmeny
Svenska smaker och de finaste råvarorna står i fokus i våra festvåningsmenyer. För sällskap över 8 personer väljer ni en förrätt, varmrätt och dessert som serveras till hela sällskapet. Har ni särskilda önskemål eller behov? Vårt team samarbetar med er för att skapa en meny som passar just ert arrangemang.
Förrätter
TARTAR PÅ PILGRIMSMUSSLA
fläder, gurka, rökt crème fraiche, fermenterat tomatvatten
CHOUX
stekta kantareller, ostkräm på Gammel Knas, syrad silverlök
MATJESILL
inkokt potatis, rökt äggkräm, syrad lök, brynt smör
Varmrätter
BAKAD GÖS
citronvelouté, forellrom, blomkål, syrad gurka, potatisstomp smaksatt med örter
HJORT
örtsky, friterad rotselleri, stekt svamp, dragonkräm, grillad potatispuré toppad med krispig lök
Desserter
HALLON
Färskostmousse, pistageglass, citrongräsgel
VIT CHOKLAD
Havtornssorbet, fänkålsmousse, mandelkaka, karamell-cremeux
3- rätters meny, 795 kr
En meny väljs för hela sällskapet. Vi reserverar oss för pris-och sortimentsändringar. Meny och priser gäller från den 13 augusti 2025.
Stadshuskällarens viner
Vårt urval av vin är noggrant kurerat av vår Head Sommelier. Hos oss hittar man viner från klassiska vinländer som Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland. Men även USA är välrepresenterad och för dig som vill dricka svenskt finns det ett antal producenter att välja på. Vår lista med vin på glas varieras utifrån säsongens smaker och rätter. Dessertlistan är ovanligt bred för vi tycker inte en måltid är komplett utan ett dessertvinsavslut.
VinlistaChef's Table
Vår Chef’s Table är nu fullbokad fram till sommaren 2025!
Håll utkik för framtida bokningsmöjligheter.
Häng med bakom kulisserna till hjärtat av restaurangen, köket. Här har vi placerat vårt Chef’s Table med plats för 2 personer. Här sitter du vid ett högt barbord på första parkett och får ta del av en kväll i kockarnas och serveringspersonalens sällskap. Här serveras du kökets avsmakningsmeny med utvalda goda drycker samtidigt som du sitter dryga metern från serveringsdisken där alla rätter läggs upp. En helkväll med våra matkreatörer helt enkelt.
Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan.
Ge bort en matupplevelse
Vill du ge bort en lyxig nobelmiddag eller en middag med inspiration från skog och mark?
Vi säljer presentkort på valfri summa, utmärkta som födelsedagspresent, julklapp eller bröllopsgåva. Varför inte ge bort en smakrik upplevelse på en trevlig restaurang i Stockholm. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum och vi kan skicka samt fakturera ifall du bor långt i från Stockholm och Stadshuskällaren.
Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.