Välkommen

Julbord på Stadshuskällaren

I år kan du njuta av Stadshuskällarens klassiska julbord under veckans alla dagar från den 24 november och framåt. Ett dignande julbord med vilda vinterfavoriter, klassiska juldelikatesser och gammaldags sötsaker.

Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid med din bokning.

Läs mer

Stadshuskällarens köksmästare Magnus tar plats i Kocklandslaget

I februari 2024 är det dags för Culinary Olympics. Efter ett välförtjänt uppehåll sedan laget vann VM-silver i Luxemburg, växlar nu Kocklandslaget upp tempot.

Laget har värvat nya medlemmar och Stadshuskällarens köksmästare Magnus Santesson är en av dem!

Välkomna till Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi för att avnjuta en lunch eller middag med rätter som är signerade Magnus.

Välkommen till en unik restaurangupplevelse

Stadshuskällaren är en klassisk restaurang en trappa ner i Stockholm stadshus i centrala Stockholm. Här serveras svensk samtida mat med inspiration från skog och mark. Restaurangen öppnade 1922, är en av stadens äldsta och har en stark tradition av matlagning och måltidskultur. Stadshuskällarens lokaler är inredda av den svenska formgivaren Jonas Bohlin som med varsam hand har blandat nutida svensk design med den ursprungliga 1920-talsinredningen.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vårt fantastiska köksteam med Magnus Santesson i spetsen lagar maträtter att minnas. Råvaror väljs utifrån årstider och säsong. In på menyn hittar allt ifrån nyskördad sparris till den perfekta kantarellen.

Unik miljö

Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig restaurangupplevelse. Stadshuskällaren är öppet för lunch måndag – fredag 11.30-14.00 och middag onsdag – lördag 17.00-23.00.

Varmt välkommen.

Man kan även äta dagens utvalda lunch hos vår systerrestaurang, Ragnars Skafferi. Ingång från Stadshusets gård.

 

Boka bord

Nobelkväll i Stadshuskällaren

Har du också funderat på hur det skulle vara att få njuta av den omtalade och mytomspunna Nobelmenyn? Nu kan du få uppleva det. Stadshuskällaren erbjuder som enda restaurang i världen alla Nobelmenyer från 1901 och framåt. Med en komplett Nobelmeny på originalservis skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén är det en unik upplevelse.

Du kan äta 2022 års Nobelmiddag hos oss på Stadshuskällaren. Nobelmeny är skapad av kocken Jimmi Eriksson och konditorn Annie Hesselstad. Den kan beställas för två personer eller fler.

Nobelmenyer för år 1901 till 2019 lagar vi till sällskap med fler än 10 gäster. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Läs mer

I skogen. I stan.

Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.

 

matfilosofi

Följ med oss bakom kulisserna

På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.

Instagram

Grattis Jimmi till en fin 4:e plats i finalen i Bocuse d’Or 2023

Jimmi Eriksson har som gastronomiskt och kreativt ansvarig satt sin prägel på våra menyer, både i Stadshuskällaren och i Stadshusets bankettverksamhet. Våra menyer återspeglar hans filosofi, smakkänsla och tekniker. Som Sveriges representant i Bocuse d’Or 2023 satsade Jimmi helhjärtat på detta. Han kom på en fin fjärde plats både i Europafinalen i Budapest 2022 och i finalen i Lyon, januari 2023. Jimmi och hans team vann priset för bästa fat i finalen, något som de också gjorde i Europafinalen.

Som långvarig sponsor till den svenska Bocuse-satsningen är vi stolta över Jimmi och över att vi på detta sätt bidrar till att föra ut den svenska gastronomi i världen.

Fakta: Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda individuella tävlingar för kockar och grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse. Tävlingen avgörs vartannat år i Lyon.

Om Stadshuskällaren

Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.

Högtid och fest

Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap. Vi kan skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa köksteam skapar en passande meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.

För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Högtid & fest

Adress & Öppettider