Barolomiddag med Josetta Saffirio 23 oktober - Fullbokad
Välkommen till en Barolo-middag med ”extra allt” tillsammans med Josetta Saffirios Sara Vezza och vännerna på Tryffelsvinet.
Datum: 23 oktober kl 18.30
Pris 1595 kr, fem serveringar och ett vinpaket med 6 viner
Kvällen är fullbokad, men ni är välkomna att maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se för att bli uppsatta på vår väntelista.
Läs merJulbord 21 nov-21 dec
Dags att planera för julbord!
Nu är det möjligt att boka årets julbord. Passa på att boka redan idag då platserna blir snabbt uppbokade.
För bokning för sällskap över 8 personer maila bokning@stadshuskallarensthlm.se
Läs mer3 oktober Winemaker's Dinner Dandelion Vineyards - fullbokad
Denna kväll besöker Elena Brooks från Dandelion Vineyards Stadshuskällaren och vi får chansen att komma henne och egendomen i Australiens viner extra nära.
Tillsammans med Dandelions viner njuter vi av en meny i tre serveringar perfekt matchade med kvällens viner som alla kännetecknas av sin unika personlighet som kombinerar elegans, fräschör, frukt och ursprung.
Pris: 1 195 kr kronor per person, inkluderar 3 rätter och chokladpralin samt vinpaket med 5 viner från Dandelion.
3 oktober kl. 18:30
Kvällen är fullbokad, men ni är välkomna att maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se för att bli uppsatta på vår väntelista.
Läs merBoka barplats!
Nu kan du boka bord i Stadshuskällarens bar där du umgås under de vackra källarvalven. Här serverar vi vällagade tilltugg och mindre rätter från en egen meny. Vi har en mängd viner serverade på glas och klassiska drinkar. Borden i baren är bokningsbara från den 21 augusti.
Läs merVälkommen till en unik restaurangupplevelse
Stadshuskällaren är en klassisk restaurang en trappa ner i Stockholm stadshus i centrala Stockholm. Här serveras svensk samtida mat med inspiration från skog och mark. Restaurangen öppnade 1922, är en av stadens äldsta och har en stark tradition av matlagning och måltidskultur. Stadshuskällarens lokaler är inredda av den svenska formgivaren Jonas Bohlin som med varsam hand har blandat nutida svensk design med den ursprungliga 1920-talsinredningen.
Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vårt fantastiska köksteam med Magnus Santesson i spetsen lagar maträtter att minnas. Råvaror väljs utifrån årstider och säsong. In på menyn hittar allt ifrån nyskördad sparris till den perfekta kantarellen.
Unik miljö
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig restaurangupplevelse. Stadshuskällaren är öppet för lunch måndag – fredag 11.30-14.00 och middag onsdag – lördag 17.00-23.00.
Varmt välkommen.
Man kan även äta dagens utvalda lunch hos vår systerrestaurang, Ragnars Skafferi. Ingång från Stadshusets gård.
Boka bord
Nobelkväll i Stadshuskällaren
Har du också funderat på hur det skulle vara att få njuta av den omtalade och mytomspunna Nobelmenyn? Nu kan du få uppleva det. Stadshuskällaren erbjuder som enda restaurang i världen alla Nobelmenyer från 1901 och framåt. Med en komplett Nobelmeny på originalservis skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén är det en unik upplevelse.
Du kan äta 2023 års Nobelmiddag hos oss på Stadshuskällaren. Nobelmeny är skapad av kocken Jacob Holmström och konditorn Annie Hesselstad. Den kan beställas för två personer eller fler.
Nobelmenyer för år 1901 till 2022 lagar vi till sällskap med fler än 10 gäster. Hör gärna av dig så berättar vi mer.
Läs merI skogen. I stan.
Vår matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Vi är lyhörda till årstiderna och säsongens råvaror och utformar vår meny efter dem. Allt ifrån nyskördad sparris till jakten på den perfekta kantarellen i skog och mark. Vår ambition är att göra minsta möjliga påverkan på miljön.
matfilosofi
Följ med oss bakom kulisserna
På Instagram kan du ta trappan ner i Stadshuskällaren och besöka baren, matsalen, serveringsgångarna, köket och våra kockar direkt i din telefon. Vi delar med oss av nyheter, tips, tävlingar, matinspiration och självfallet massor av goda rätter.
InstagramOm Stadshuskällaren
Restaurang Stadshuskällaren öppnade 1922 och har en stark tradition av mat och måltidskultur. Det är en av Stockholms äldsta restauranger och det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen i samma hus som Nobelbanketten hålls årligen.
Högtid och fest
Det finns alltid en anledning glädje och fest! Livet är till för att firas och vi står gärna till tjänst för att sätta guldkant på er speciella dag. I våra vackra lokaler har vi plats för storslagna bröllopsfester såväl som personliga middagar för mindre sällskap. Vi kan skräddarsy ert besök hos oss för att tillgodose era behov och önskemål. Vårt kreativa köksteam skapar en passande meny medan vår erfarna serveringspersonal sköter förberedelserna så ni kan ägna er åt det viktigaste – varandra.
För mer information kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se
Högtid & fest