På gång

Domaine de la Vougeraie 24 april

Domaine de la Vougeraie i byn Premeaux Prissey ägs och drivs av familjen Boisset. Domaine de la Vougeraie såg dagens ljus år 1999.

Vinerna är biodynamiskt odlade och ekologiskt certifierade – hästar används på gårdens bästa lägen. Husstilen har fullkomlig fokus på elegans och att låta varje enskild terroir få spela huvudrollen.

Vinerna görs av gårdens vinmakarteam under ledning av direktrisen Sylvie Poillot, vars djupa kunskap och medryckande personlighet inte lämnar någon oberörd. Denna afton besöker Sylvie Poillot oss för en intim vinprovning med tillhörande 4-rätters vårmeny där vi får chansen att komma henne och egendomens viner extra nära. Tillsammans med Domaine de la Vougeraies exklusiva viner njuter vi av en specialkomponerad 4 rätters meny framtagna av Stadshuskällarens köksmästare, tillika kocklandslagsmedlemmen, Magnus Santesson.

MENY & VINER

Tartlette med Kalixlöjrom, gurka och fläder
2019 Crémant de Bourgogne Fête de Famille,

Vit sparris med brynt smörsås, forellrom och saltrostad mandel
2020 Côtes de Beaune Les Pierres Blanches Blanc

Örtbakad kalv med rotselleri, ramslök och sås smaksatt med salvia och märg
2018 Chambolle Musigny OCH 2021 Nuits-St-Georges 1er Cru Clos de Thorey Monopole

Rabarberkompott i petitchoux med inkokt rabarber, mandelkaka, vispad mascarpone-pannacotta, citrongräsglass och ingefärsmaränger
Frivilligt att beställa dryck eller kaffe till desserten

Pris: 1850 kr för menyn inklusive vinpaket från Domaine de la Vougeraie (4 rätters meny och ett vinpaket med 4 viner)
Onsdagen den 24 april kl 19.00 (baren är öppen före middagen för den som vill starta aftonen lite tidigare)

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Stadshuskällaren, Sylvie Poillot och Tryffelsvinet

Boka vinkväll

Boka in din Nobelkväll hos oss

Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan tar trappan ner till våra vackra källarvalv. 2023 års Nobelmeny är skapad av Nobelkocken Jacob Holmström och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. Menyn tillagas av Stadshuskällarens köksteam och köksmästare Magnus Santesson, tillika medlem av svenska kocklandslaget.

Meny 2023

Gulbeta bakad med alger och salt samt en kräm på alger från västkusten. Serveras med kärnmjölk och krondill samt störrom från Strömsnäsbruk.
NV Shaman Rosé Grand Cru Extra Brut, Marguet, Champagne, France

Torskrygg färserad med kungskrabba, serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba
samt inlagd lök med svamp. Till detta serveras vintergrönsaker och sommarens inlagda primörer samt en sås på grillade blåmusslor.
2021 Marsannay Rouge, Domaine Trapet, Bourgogne, France

Bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap.
Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
2018 Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, France

2023 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2 495 kr/person (2 250 kr/person med alkoholfritt dryckespaket). För att kunna garantera tillgång till 2023 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. Ett par tillfällen per år har vi unika Nobelkvällar då vi serverar den senaste menyn till samtliga sällskap och dekorerar matsalen extra festligt. Håll utkik!

Nobelmeny från just ditt år

Hos oss kan man året om njuta av en Nobelmåltid. Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse. Kanske gifte ni er 2010? Kanske fyller du jämt i år? Vi serverar samtliga menyer från 1901! För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

 bokning@stadshuskallarensthlm.se

Årets Nobelkockar

Nobelkock 2023 var Jacob Holmström med ansvar för förrätt och varmrätt. Han drev tillsammans med Anton Bjuhr restaurangen Gastrologik i Stockholm, som år 2013 belönades med en Michelinstjärna. Samt år 2019 belönades två Michelinstjärnor. 2022 tilldelades han Gastronomiska akademiens Guldmedalj och samma år även titeln Kockarnas kock.

Nobelkonditor 2023 var Annie Hesselstad med ansvar för desserten. Annie var med i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Annie ansvarade även för desserten under 2022 års Nobelbankett. Annie är kreativ ledare för Artipelags konditori och bageri. Hon arbetar också i Riksgränsen som ansvarig konditor på det lilla boutiquehotellet Niehku Mountain Villa.

Adress & Öppettider