På gång

Vinmakarmiddag tillsammans med Jean-Claude Boisset från Bourgogne

Den 31 januari djupdyker vi i en av Frankrikes mest aktade vinregioner och avnjuter fantastisk mat signerad kocklandslagets och Stadhuskällarens Magnus Santesson.

Vår vinleverantör Tryffelsvinet tar med sig Grégory Patriat från Jean-Claude Boisset, en av Bourgognes verkligt framgångsrika négociantfirmor. På Jean-Claude Boisset förfogar Grégory över ett stort antal lägen och gör vin i en husstil som andas elegans, liten fatpåverkan och sjungande frukt.

Vi bjuder på 4 serveringar från vinterns skafferi med smaker från både jord och skog, precis som vår devis i Stadshuskällaren, I skogen. I stan.

I glasen serverar vi två vita och två röda viner där vi ställer två storslagna årgångar mot varandra; 2018 och 2022.

Viner som provas under ledning av Grégory

2022 Bourgogne Chardonnay ”Les Ursulines”
2018 Marsannay Blanc
2022 Bourgogne Pinot Noir ”Les Ursulines”
2018 Gevrey-Chambertin

MENY

Stekt hummer med brynt skaldjurssmör, mandlar och blomkålskräm
Bakad torsk med chorizohollandaise, krispig coppa och broccoli
Anka från Munka Ljungby med rosenkvitten och rotselleri
Rådjur med jordärtskocka och svamp

 

4 rätters servering inklusive vinpaket på 4 viner, 1195 kr per biljett
När: Onsdagen den 31 januari
Tid: 19:00 (baren är öppen före middagen för den som vill starta kvällen lite tidigare)
Var: Stadshuskällaren. Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, 111 52 Stockholm
Obs begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

Boka vinkväll

Boka in din Nobelkväll hos oss

Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Det här är så nära Nobelbanketten man kan komma utan att vara där! Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan du slinker in hos oss. Denna kväll serveras 2022 års Nobelmeny som skapades av Nobelkocken Jimmy Eriksson och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. Menyn tillagas av Stadshuskällarens köksteam med smaksäkra köksmästaren Magnus Santesson i spetsen.

2022 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2200 kr/person (1950 kr/person med alkoholfri dryck).

Meny 2022

Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp
2012 Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France

Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis
2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy

Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden

 

Nobelmeny från just ditt år

Hos oss kan man året om njuta av en Nobelmåltid. Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse. Kanske gifte ni 2010? Kanske fyller du jämt och vill bjuda dina gäster på en återblick från det årets Nobelbankett. Vi serverar samtliga menyer från 1901! Men du behöver höra av dig till oss i förväg så vi säkerställer alla råvaror från just ert valda år.

2022 års Nobelmeny skapades av Nobelkocken Jimmi Eriksson och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. För att kunna garantera tillgång till 2022 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.

För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

 bokning@stadshuskallarensthlm.se

Årets Nobelkockar

Årets Nobelkock 2022 var Jimmi Eriksson. Jimmi är Sveriges representant i Bocuse d’Or, 2022–2023 världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Årets Kock 2016 och var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2017–2020 och var bland annat med och vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Jimmi ansvarade för förrätt och varmrätt under 2022 års Nobelbankett.

Årets Nobelkonditor 2022 var Annie Hesselstad som varit med i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Annie ansvarade för desserten under 2022 års Nobelbankett.

Adress & Öppettider