På gång

Boka in din Nobelkväll hos oss

Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Det här är så nära Nobelbanketten man kan komma utan att vara där! Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan du slinker in hos oss. Denna kväll serveras 2022 års Nobelmeny som skapades av Nobelkocken Jimmy Eriksson och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. Menyn tillagas av Stadshuskällarens köksteam med smaksäkra köksmästaren Magnus Santesson i spetsen.

2022 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2200 kr/person (1950 kr/person med alkoholfri dryck).

Meny 2022

Algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor, krondillspärlor och blomsterkrisp
2012 Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs Grand Cru, France

Svensk hjort färserad med murkla och salvia, gulbeta med kallpressad rapsolja och senapsfrö, jordärtskocka och timjansemulsion samt potatisterrin och viltsky med stjärnanis
2021 Grattamacco Bolgheri Rosso, Tuscany, Italy

Bakad cheesecake och plommonkompott smaksatt med stjärnanis, plommonkräm, mirabellemaränger, havrekrisp samt mirabellesorbet smaksatt med ingefära
2021 Brännland Iscider, Västerbotten, Sweden

 

Nobelmeny från just ditt år

Hos oss kan man året om njuta av en Nobelmåltid. Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse. Kanske gifte ni 2010? Kanske fyller du jämt och vill bjuda dina gäster på en återblick från det årets Nobelbankett. Vi serverar samtliga menyer från 1901! Men du behöver höra av dig till oss i förväg så vi säkerställer alla råvaror från just ert valda år.

2022 års Nobelmeny skapades av Nobelkocken Jimmi Eriksson och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. För att kunna garantera tillgång till 2022 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.

För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

 bokning@stadshuskallarensthlm.se

Årets Nobelkockar

Årets Nobelkock 2022 var Jimmi Eriksson. Jimmi är Sveriges representant i Bocuse d’Or, 2022–2023 världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Årets Kock 2016 och var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2017–2020 och var bland annat med och vann VM-guld i Culinary World Cup 2018. Jimmi ansvarade för förrätt och varmrätt under 2022 års Nobelbankett.

Årets Nobelkonditor 2022 var Annie Hesselstad som varit med i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Annie ansvarade för desserten under 2022 års Nobelbankett.

Adress & Öppettider