På gång

Måndagsvin till pangpriser

Kom förbi den 8 april på vinkväll mellan 18-21.
Köket fixar goda tilltugg som passar till vinerna och vinprofilen sommelier_maria står i baren och berättar om de goda vinerna.
Ingen bokning behövs. 100 kr/glas.

Vi kommer bland annat ha följande flaskor öppna:

Champagne
Tribaud Brut Champagne på de tre champagnedruvorna.

Röda viner
Grattamacco Bolgheri Rosso, en supertuscan som har serverats som varmrättsvin på Nobelbanketten.
Formiga de Vellut, 2015, från Priorat i Spanien.
Chinon Les Picasses, lätt rött från Loiredalen.

Vita viner
Contemplation av Marcel Deiss. En Alsace-blend på en mängd lokala druvor som ger ett vin med tydlig ursprungsprägel.
Immelen från Kullabergs Vingård. Svenskt vin på främst druvan solaris från Nordvästra Skåne.
Mounir Sauoma Inopia från Cotes-du-Rhone Villages i Frankrike på typiska druvor från södra Rhône

Boka in din Nobelkväll hos oss

Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan tar trappan ner till våra vackra källarvalv. 2023 års Nobelmeny är skapad av Nobelkocken Jacob Holmström och Nobelkonditorn Annie Hesselstad. Menyn tillagas av Stadshuskällarens köksteam och köksmästare Magnus Santesson, tillika medlem av svenska kocklandslaget.

Meny 2023

Gulbeta bakad med alger och salt samt en kräm på alger från västkusten. Serveras med kärnmjölk och krondill samt störrom från Strömsnäsbruk.
NV Shaman Rosé Grand Cru Extra Brut, Marguet, Champagne, France

Torskrygg färserad med kungskrabba, serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba
samt inlagd lök med svamp. Till detta serveras vintergrönsaker och sommarens inlagda primörer samt en sås på grillade blåmusslor.
2021 Marsannay Rouge, Domaine Trapet, Bourgogne, France

Bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap.
Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.
2018 Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, France

2023 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2 495 kr/person (2 250 kr/person med alkoholfritt dryckespaket). För att kunna garantera tillgång till 2023 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. Ett par tillfällen per år har vi unika Nobelkvällar då vi serverar den senaste menyn till samtliga sällskap och dekorerar matsalen extra festligt. Håll utkik!

Nobelmeny från just ditt år

Hos oss kan man året om njuta av en Nobelmåltid. Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse. Kanske gifte ni er 2010? Kanske fyller du jämt i år? Vi serverar samtliga menyer från 1901! För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

 bokning@stadshuskallarensthlm.se

Årets Nobelkockar

Nobelkock 2023 var Jacob Holmström med ansvar för förrätt och varmrätt. Han drev tillsammans med Anton Bjuhr restaurangen Gastrologik i Stockholm, som år 2013 belönades med en Michelinstjärna. Samt år 2019 belönades två Michelinstjärnor. 2022 tilldelades han Gastronomiska akademiens Guldmedalj och samma år även titeln Kockarnas kock.

Nobelkonditor 2023 var Annie Hesselstad med ansvar för desserten. Annie var med i Svenska Kocklandslaget 2015 och 2016 och tävlade i OS 2016. Annie ansvarade även för desserten under 2022 års Nobelbankett. Annie är kreativ ledare för Artipelags konditori och bageri. Hon arbetar också i Riksgränsen som ansvarig konditor på det lilla boutiquehotellet Niehku Mountain Villa.

Adress & Öppettider