Om Stadshuskällaren

Välkomna till oss

Välkommen till ett unikt familjeföretag där mat, dryck och kreativitet står i absolut fokus. Stadshuskällarens gastronomiska koncept innebär en gastronomi kring konceptet ”I skogen. I stan” med råvaror och smaker kopplade till svensk skog, mark, hav, sjöar, ängar och åkrar. De svenska säsongsväxlingarna är viktiga och ger olika innehåll till menyn över året.

Klassisk restaurang i Stockholm

Stadshuskällaren är en klassisk restaurang en trappa ner i Stockholms stadshus i centrala Stockholm. Här serveras svensk samtida mat med inspiration från skog och mark. Restaurangen öppnade 1922, är en av stadens äldsta och har en stark tradition av matlagning och måltidskultur. Här serveras lunch, middag och är det enda stället i världen där du kan äta alla Nobelmenyer genom tiderna på Nobelservisen bara ett stenkast från Blå hallen där festligheterna ordnas varje år. Stadshuskällarens lokaler är inredda av den svenska formgivaren Jonas Bohlin som med varsam hand har blandat nutida svensk design med den ursprungliga 1920-talsinredningen. Välkommen till en restaurang där historia och samtid möts.

Sedan sommaren 2012 ansvarar Stadshusrestauranger Stockholm AB, med Maria Stridh i spetsen för all restaurang- och bankettverksamhet i Stockholms Stadshus. Det innefattar utöver Stadshuskällaren även Ragnars Skafferi samt bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen. I företagsgruppen ingår förutom Stadshusrestauranger Stockholm AB även Mässrestauranger Stockholm AB, Mässrestauranger i Malmö AB, Engsholms Slott samt Teaterbaren i Kulturhuset Stadsteatern som drivs av Glada Ankan Restaurang & Catering AB.

Jobba hos oss

Har du samma passion för mat, råvaror och service som vi? Drivs du av glädje och professionalism? Stadshuskällaren letar medarbetare som vill vara med och skapa en härlig arbetsplats och en fantastisk restaurang.

Vi tar emot ansökningar gällande Stadshuskällaren och även Stadshusrestauranger som arbetar med bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen samt Ragnars Skafferi.

Lediga tjänster