Fest & Möte

Rum för alla tillfällen

Hos oss ser vi till att din fest eller event blir en minnesvärd upplevelse i historisk och vacker miljö. Fest, middag, mingel, event, kalas, jubileum, bröllop, konferens eller föreläsning – Stadshuskällaren är en restaurang med festlokaler som passar både stora och små sällskap. Vi erbjuder flertalet festmenyer och kan även skräddarsy event efter era önskemål.
Ring eller maila oss så berättar vi mer. Vill du uppleva lokalerna är du alltid välkommen hit på en förhandsvisning.
Här kan du se en planskiss över rummen.
Välkommen att kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

Linnés matsal

Vår ljusa och sobra festvåning ger en härlig inramning för olika typer av arrangemang. Här ordnas frukostmöte, lunchbjudning, middag, konferenslunch och större fester – festlokalen kan anpassas till olika typer av event. Linnés Matsal var Stadshusets ursprungliga frukostmatsal för stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är matsalen liksom övriga Stadshuskällaren inrett med Jonas Bolins stolar och armaturer. Väggarna är dekorerade med Gunilla Lagerhem Ullbergs Herbarium. Vår festlokal Linnés Matsal har kapacitet för upp till 100 gäster.

För mer information kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

LÄNGD: 13 m   BREDD: 6,4 m   GOLVYTA: 83,2 kvm   KAPACITET: 80 gäster

Linnés matsal

Skänken

Vårt chambre séparée som kallas för Skänken är ett unikt och vackert rum med tidstypiska originaldetaljer såsom träpaneler och en pampig takmålning av Einar Forseth.
Jonas Bohlins samtida armatur Star ramar in det runda bordet och får historia att möta nutid. I Skänken sitter ni bekvämt och ostört tillsammans. Rummet är optimalt för ca 14 personer.

För mer information kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

LÄNGD: 5,5 m   BREDD: 6 m   GOLVYTA: 33 kvm   KAPACITET: 8-14 gäster

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

TARTAR PÅ KALLRÖKT LAX
med färskost, gräslök och jordärtskockssoppa
185,- 

RÅBIFF
med pinjekärnor, dragon, krispig potatis och syrad lök
190,- 

 

VARMRÄTTER

TORSKRYGG
med smörsås smaksatt med örter, fänkål, äpple och brandad potatis
365,-

SVENSK OXFILÉ
med timjanssky, potatiskaka, panerad oxkind, gulbeta och chorizoemulsion
455,- 

 

DESSERTER

BAKAT ÄPPLE
med fryst vanilj, tonkacrème och havresmul
155,-

CHOKLADMOUSSE
med hjortronsorbet, hjortronkompott och punschkräm
165,-

 

Meny och priser är giltiga perioden 10 januari – 22 april 2024

En meny väljs för hela sällskapet.

 

Bröllop

Inget bröllop är det andra likt. På er bröllopsdag utgår vi från era behov och hur ni vill ha det, ni firar kärleken och vi sköter det praktiska. I våra vackra lokaler finns det plats för stora bröllopsfester och personliga middagar för mindre sällskap. Vårt kök skapar unika matupplevelse som går hand i hand med era önskemål. Vi har erfaren servispersonal som står för alla förberedelser och finns med er under hela firandet så ni kan ägna all uppmärksamhet åt varandra. Kontakta oss för mer information, bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

Bröllopserbjudande

En av de viktigaste dagarna i ert liv är snart här, Bröllopsdagen. Oavsett om ni drömmer om glitter, glamour och tusentals glimrande konfetti, eller om en liten intim ceremoni, så finns vi här för er.
Vi har ett erbjudande som anpassas efter era önskemål och behov.

Välkomstdrink – 1 glas mousserande med påfyllning och 2 kanapéer
Förrätt – förslag finns i vår festmeny
1 glas vin
Varmrätt – förslag finns i vår festmeny
1½ – 2 glas vin
Kaffe/te och bröllopstårta

Kuvertpris från 2500 kr/person (inkl. moms)
Kuvertpris alkoholfritt från 1750 kr/person (inkl. moms)

Folder bröllop 2024
För bokning och frågor kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmiddag

Blev du inte heller bjuden på Nobelbanketten?
Nobelbanketten är en av världens mest omtalade fester. Har du också funderat på hur det skulle vara att få njuta av den omtalade och mytomspunna Nobelmeny?
Stadshuskällaren erbjuder som enda restaurang i världen alla Nobelmenyer från 1901 och framåt. Med komplett Nobelmeny på originalservis skapad av Karin Björquist och Gunnar Cyrén är det en unik upplevelse. Ni får dessutom sitta i samma byggnad som Nobelbanketten hålls varje år den 10 december.

 

Nobelmiddag 2023
Du kan äta 2023 år Nobelmiddag hos oss på Stadshuskällaren. Nobelmeny är skapad av kocken Jacob Holmström och konditor Annie Hesselstad. Den kan beställas för två personer eller fler.

Pris för menyn är 2495 kr, detta pris inkluderar komplett dryckespaket (vinpaket, mineralvatten, kaffe) 2250 kr/person med alkoholfri dryck. För att säkert kunna garantera tillgång rekommenderar vi 5 dagars förbokning.

 

Nobelmenyer år 1901-2022
Nobelmenyer för år 1901 till 2022 lagar vi till sällskap med fler än 10 gäster.
Då menyerna kräver en del planering och kan innehålla ovanliga råvaror behövs minst en veckas förbokning för dessa middagar. För frågor om pris, kontakta oss.

 

Boka bord
För frågor och bordsbokning kontakta, bokning@stadshuskallarensthlm.se

Alla Nobelmenyer

Nobelmeny 2023

Förrätt


Gulbeta bakad med alger och salt samt en kräm på alger från västkusten. Serveras med kärnmjölk och krondill samt störrom från Strömsnäsbruk.

NV Shaman Rosé Grand Cru Extra Brut, Marguet, Champagne, France

Varmrätt


Torskrygg färserad med kungskrabba, serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba samt inlagd lök med svamp. Till detta serveras vintergrönsaker och sommarens inlagda primörer samt en sås på grillade blåmusslor.

2021 Marsannay Rouge, Domaine Trapet, Bourgogne, France

Dessert


Bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon från Mockträsk utanför Boden, smaksatt med tjärsirap. Serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon och en frisk parfait på crème fraiche.

2018 Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, France

Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2495 kr/person (2250kr/person med alkoholfri dryck). Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från övriga år. För att kunna garantera tillgång till 2023 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning.
För frågor och bokning kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

Frukostmöten

Vi ordnar frukostmöten för små och stora sällskap.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig till ett riktigt lyckat event.

Frukostmöte från 179 kr per person (ex moms) i priset ingår lokalhyra

Lokaler:
Skänken vårt chambre separée passar för ca 14 gäster vid runt bord.
Linnés Matsal passar för grupper med upp till 80 gäster.

För mer information, kontakta bokning@stadshuskallarensthlm.se

Fest & Eventbokning

Adress & Öppettider