Julbord 2024

Julmagi på Stadshuskällaren 21 nov-21 dec

Julen kanske känns avlägsen just nu men snart är den här. Upplev den magiska julstämningen och låt oss föra dig till en värld av smaker med vårt dignande julbord, fyllt med både klassiska favoriter, inslag av vilt och spännande nyheter. Vårt härliga dessert- och gottebord är som gjort att njuta länge av. De underbara dofterna av saffran, kanel, kryddpeppar och gran fyller den mysiga källaren från slutet av november ända fram till jul. De noggrant utvalda juldekorationerna i varje vrå och personalen som brinner för service bidrar ytterligare till den fantastiska julupplevelsen.

Vi tar emot alla typer av bokningar, från mindre sällskap till stora grupper. Söker ni en egen lokal kan vi erbjuda festvåningen Linnés matsal eller Ragnars Skafferi. Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid! Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

SITTNINGSTIDER & DATUM 2024

Julbord Stadshuskällaren 2024

Är ni ett sällskap på fler än 8 personer? Då kan du redan nu boka in årets julbord! Passa på att höra av dig redan nu innan de mest populära datumen blir uppbokade.

Är du privatperson och vill boka in dig på vårt härliga julbord? Håll utkik den 1 september då vi öppnar upp bokningen för privatpersoner.

För bokning för sällskap över 8 personer maila  bokning@stadshuskallarensthlm.se

Julens mat

På Stadshuskällarens julbord hittar du ett brett urval av traditionella klassiker, alltid med inslag av vilt, skog och mark, både på det kalla och småvarma julbordet. Vi har även ett generöst utbud av vegetariska alternativ. Några rätter beställer du fram direkt till ert bord för lite extra guldkant på julbordsupplevelsen. Självklart dukar vi upp ett dessert- & gottebord med extra allt så den rätta julstämningen infinner sig.

Inför ditt julbordsbesök

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna inför ditt besök hos oss.
Hoppas du får svar på det du undrar över, om inte hör gärna av dig per mail till oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

 

Frågor & svar

En stämningsfull julmiddag

För att den rätta julkänslan ska infinna sig är alla rum och skrymslen pyntade med julblommor, girlanger, granar, kulor och sånt som hör julen till. Vi har rum för både stora och små sällskap och erbjuder platser i vår matsal, festvåning och kan även ordna julmiddag och julfest i Ragnars Skafferi.

Våra rum

Linnés matsal

I november och december är vår festvåning pyntad med kransar, stjärnor, levande ljus och blommor. En mysig inramning för större grupper som vill äta julbord ostört tillsammans eller mindre sällskap i olika grupper. Vi kan anpassa dukningen efter önskemål och syfte. Linnés Matsal var Stadshusets ursprungliga frukostmatsal för stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är matsalen liksom övriga Stadshuskällaren inrett med Jonas Bolins stolar och armaturer. Vår festlokal Linnés Matsal har en kapacitet för upp till 100 gäster. Önskar ni en glesare sittning rekommenderar vi att ni inte är fler än ca 60-70 personer i sällskapet.

Matsalen

Julkänslan infinner sig verkligen i Stadshuskällarens anrika matsal. Under valv och takmålningar får du känslan av en gammaldags jul. Bland kransar, julblommor och dekorationer dukar vi upp för våra julbordsgäster. Matsalens väggar är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset. Även armaturen är signerad Jonas Bohlin.

Julbord för företaget

Ta med kollegorna och kom till oss. Julbord i Stadshuskällaren blir en minnesvärd upplevelse i en historisk och vacker miljö. Våra festlokaler passar både stora och små sällskap.

Boka julbord för ditt företag via mail på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Adress & Öppettider