Julbord 2023

Snart är det jul igen...

Äntligen dags för julbord! Kung Bore har Stockholm i sitt grepp och den kyliga vinden viner omkring Stadshuset. Dörren till Stadshuskällaren står på glänt och innanför hörs julmusik och glada röster. Det doftar ljuvligt av glögg och nylagad julmat i den pampiga hallen. En trappa ner i Stadshuskällaren är stämningen på topp – det är pyntat i varje vrå. Slå dig ner och känn dig varmt välkommen till julen i Stadshuskällaren.

I år dukar vi åter upp våra fantastiska julbord i vackra Stadshuskällaren. Julbordets kalla rätter innehåller allt du kan önska dig för en riktigt god start på julbordet. Sedan väntar julbordets varma rätter från den uppdukade julbordsbuffén där det som alltid blir julmat med inslag av vilt. Vårt härliga dessert & gottebord är som gjort att njuta länge av.

Vi tar emot alla typer av bokningar, från mindre sällskap till stora grupper. Söker ni en egen lokal kan vi erbjuda festvåningen Linnés matsal eller Ragnars Skafferi som till vardags är vår mysiga lunchrestaurang. Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid!

Boka bord på vanligt sätt här på webben. Om ni är fler än 8 personer så skicka oss ett mail på bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

Julbord från sista helgen i november

I år kan du njuta av Stadshuskällarens julbord under veckans alla dagar från den 24 november och framåt. Vi har ett antal dagar reserverade för er som vill komma hit med företaget och njuta av en riktigt härlig julkväll tillsammans med kollegorna. Hör av dig så berättar vi mer om våra olika alternativ. Det är ett traditionellt julbord med inslag av vilt. Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord.

Populära tider och dagar bokas upp snabbt så var ute i god tid med din bokning.

Priser och sittningstider

Boka julbord

Maten

På Stadshuskällarens julbord hittar du ett brett urval av traditionella klassiker, alltid med inslag av vilt, skog och mark, både på det kalla och småvarma julbordet. Vi har även ett generöst utbud av vegetariska alternativ.

Hela menyn för årets julbord hittar du här

MENY

Julens drycker

Dryckeskulturen kring svenskt brännvin har allt sedan det öppnades restaurang i dessa lokaler för 101 år sedan varit en viktig del av dryckesmenyn. Och i juletid har vi extra fokus på smaksatt brännvin som matchar julbordets rätter. Självklart har vi även ett brett utbud av öl, vin och alkoholfritt.

Vill du göra det enkelt för dig? Addera vårt utvalda juldryckespaket för 375 kr/ person.

Dryckesmeny

Inför ditt julbordsbesök

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna inför ditt besök hos oss.
Hoppas du får svar på det du undrar över, om inte hör gärna av dig per mail till oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

 

 

Frågor & svar

En stämningsfull julmiddag

För att den rätta julkänslan ska infinna sig är alla rum och skrymslen pyntade med julblommor, girlanger, granar, kulor och sånt som hör julen till. Vi har rum för både stora och små sällskap och erbjuder platser i vår matsal, festvåning och kan även ordna julmiddag och julfest i Ragnars Skafferi.

Våra rum

Linnés matsal

I november och december är vår festvåning pyntad med kransar, stjärnor, levande ljus och blommor. En mysig inramning för större grupper som vill äta julbord ostört tillsammans eller mindre sällskap i olika grupper. Vi kan anpassa dukningen efter önskemål och syfte. Linnés Matsal var Stadshusets ursprungliga frukostmatsal för stadens tjänstemän, på den tiden kallat Eldkvarnsrummet. I dag är matsalen liksom övriga Stadshuskällaren inrett med Jonas Bolins stolar och armaturer. Vår festlokal Linnés Matsal har en kapacitet för upp till 100 gäster. Önskar ni en glesare sittning rekommenderar vi att ni inte är fler än ca 60-70 personer i sällskapet.

Matsalen

Julkänslan infinner sig verkligen i Stadshuskällarens anrika matsal. Under valv och takmålningar får du känslan av en gammaldags jul. Bland kransar, julblommor och dekorationer dukar vi upp för våra julbordsgäster. Matsalens väggar är målade av Yngwe Berg (1887-1963) med motiv hämtade från Bellman och Fredmans Epistlar. Stolarna är specialritade av Jonas Bohlin med inspiration från originalstolen som ursprungligen ritades för Stadshuset. Även armaturen är signerad Jonas Bohlin.

Julbord för företaget

Ta med kollegorna och kom till oss. Julbord i Stadshuskällaren blir en minnesvärd upplevelse i en historisk och vacker miljö. Våra festlokaler passar både stora och små sällskap.

Boka julbord för ditt företag via mail på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Adress & Öppettider