På gång

Exklusiv Nobelkväll med 2024 års Nobelkockar

Onsdagen den 20 maj gästas vi av både Jessie Sommarström och Frida Bäcke som står bakom 2024 års Nobelmeny. Det blir en exklusiv kväll i Stadshuskällaren då vi bjuds in till att höra mer om arbetet bakom Nobelmenyn. I ett samtal i intervjuformat delar Jessie och Frida med sig av sina erfarenheter och berättar om det intensiva arbetet i Bankettköket, där över 40 kockar och konditorer samarbetar under Nobelveckan.

Se Nobelmenyn här

Tisdag den 20 maj, kl. 18:30
Pris 2 575 kr/ person
Inkluderar 2024 års Nobelmeny med tillhörande viner, mineralvatten, kaffe/ te.
Begränsat antal platser.

boka bord

Winemakers Dinner med Weingut Philipp Kuhn, riesling och pinot noir i världsklass

Den 11 april gästas vi av Felix Wagemann från Weingut Philipp Kuhn i Pfalz för en kväll fylld av riesling och pinot noir. Vår köksmästare Magnus Santesson har skapat en fyrarättersmeny med vårens smaker, perfekt matchad med sju av Philipp Kuhns viner. Finns det något bättre än riesling när solen börjar värma och primörerna är som bäst?

Weingut Philipp Kuhn, en familjeegendom med anor från 1692, fokuserar på vin sedan 1922. Idag är de en av Pfalz mest respekterade producenter, älskade av både kritiker och vinälskare.

Samtalet med Felix Wagemann hålls på engelska, övrig information ges på svenska.
Varmt välkommen att njuta av en oförglömlig kväll med oss och Tryffelsvinet!

Kvällens meny och viner

Snacks
Tartlette med syrlig ostkräm toppad med forellrom
2023 Riesling Tradition
Förrätt
Stekt havskräfta med vit sparris, smörsås och färska örter
2022 Riesling Grosskarlbacher Burgweg Erste Lage
2022 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs
2022 Riesling Saumagen Großes Gewächs
Varmrätt
Anka från Skåne med rotselleri, svamp och libbsticka, rostad sky smaksatt med tomatvatten
2022 Pinot Noir Tradition
2021 Pinot Noir Kirschgarten Großes Gewächs
Dessert
Rabarber med karamell, kardemumma, punsch, färskost och havrekaka
2015 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs Beerenauslese

Pris: 1,495 kronor (inkluderar fyra serveringar och vinpaket med sju viner från Philipp Kuhn)
När: Fredagen den 11 april
Tid: 18:30 (baren är öppen från innan middagen för den som vill starta lite tidigare)

Boka

Nobelmenyn 2024

Jessie Sommarström och Frida Bäcke är duon som står bakom 2024 års Nobelmeny. Jessie Sommarström ansvarar för förrätt och varmrätt till och hon har skapat en meny där hon förenar svenska traditioner, hållbarhet och innovativt hantverk. Jessie utsågs till årets kock 2022 och fick året efter gastronomiska Akademiens guldmedalj. Hennes matfilosofi handlar om att förena hållbarhet och hälsa.

Frida Bäcke gör årets dessert där en av huvudingredienserna är äpple. Hon ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där. Frida har varit chefskonditor på restauranger som Franzén och AIRA. Under fem år var hon en del av Svenska Kocklandslaget och har tävlat i både VM och OS. Tre år i rad har Frida utsetts till Konditorernas Konditor.

2024 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten och kaffe kostar 2 575 kr/person
(2 275 kr/person med alkoholfritt dryckespaket).

Se hela menyn här

För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny önskar vi 5 dagars förbokning och att ni är ett sällskap på minst 2 personer.

Boka

Boka in din Nobelkväll hos oss

Boka in en kväll med guldkant för en unik upplevelse! Det här är så nära Nobelbanketten man kan komma utan att vara där. Menyn serveras på Nobelporslinet och du kan passa på att gå ett varv på Stadshusets vackra innergård innan du tar trappan ner till våra vackra källarvalv.

2024 års Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe kostar 2 575 kr/person (2 275 kr/person med alkoholfritt dryckespaket).

För 2024 års Nobelmeny önskar vi 5 dagars förbokning och att ni är ett sällskap på minst 2 personer. Vi serverar dessutom samtliga Nobelmenyer från 1901! Du kanske fyller jämt och vill bjuda dina gäster på en återblick från det årets Nobelbankett. För tidigare års Nobelmenyer krävs en veckas förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Hör gärna av dig så berättar vi mer:
bokning@stadshuskallarensthlm.se

Adress & Öppettider