Menyer

Varmt välkommen till Stadshuskällaren

Mitt i centrala Stockholm serverar vi svenska samtida rätter med inspiration från skog, sjöar, ängar och mark.

Hos oss njuter man av säsongens råvaror och smaker.

Med smaker från årstiden

Köksteamet, med Magnus Santesson i spetsen, skapar menyer som lockar fram säsongens smaker i stort och smått. På hösten möts krondill, kräftor och rökt röding och kantarellerna samsas med granskottsoljan. Vi tar alltid in skogen i våra källarvalv i form av vilt och skogsbär när det är säsong för dem. När vi öppnar gör vi det med säsongens noga utvalda smaker och råvaror. Välkommen!

Boka bord

Lunch i Stadshuskällaren

Vi välkomnar er åter till vår lunchservering från och med den 15 januari 2025.

Varmt välkomna på lunch. Vi har öppet vardagar kl 11.30-14.00.
Miljön hos oss, de vackra källarvalven och inredningsdetaljer av Jonas Bohlin, bidrar till en riktigt härlig lunchupplevelse.

 

LUNCHMENY

 

 

A la carte meny

Vi välkomnar er åter till vår A la carte från och med den 15 januari 2025.

FÖRRÄTT

 

Vi arbetar alltid med säsongens råvaror med inslag av vilt. Beroende på tillgång och säsong kan vissa förändringar av menyn ske med kort varsel.

Chef's Table

Häng med bakom kulisserna in i hjärtat av restaurangen: Köket. Vårt lilla Chef’s Table rymmer två gäster och är placerat mitt i matskapandet. Här sitter du på första parkett för att ta del av en kväll i kockarnas sällskap. Det bjuds både på aftonens avsmakningsmeny med utvalda goda drycker och så emellanåt några smakprov på råvaror och rätter som Magnus & Co experimenterar med för kommande menyer. En helkväll med våra matkreatörer!

Välkommen att uppleva Stadshuskällaren och köket från insidan. Boka en plats på Chef’s Table genom att ringa 08-586 218 30 eller maila oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se

Nobelmeny 2024

Förrätt


GETOST FRÅN ÖSTERGÖTLAND
fylld med libbsticka. Serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.
Longitude Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut,
Larmandier-Bernier, Champagne, France

 

Varmrätt


QUENELL PÅ KYCKLING
svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland. Rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.
2019 Barolo, Giacomo Fenocchio, Piemonte, Italy

 

Dessert


VARIATION PÅ SVENSKA ÄPPLEN
Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
2022 Bute Mousserande Iscider, Umeå, Sweden

 


Nobelmeny inklusive vinpaket, mineralvatten, kaffe från 2 575 kr/person (2 275kr/person med alkoholfri dryck). För att kunna garantera tillgång till 2024 års Nobelmeny rekommenderar vi 5 dagars förbokning. För tidigare års Nobelmenyer krävs två veckors förbokning och sällskapet måste vara minst 10 personer. Kontakta oss för prisförfrågan gällande menyer från tidigare år.

Alla nobelmenyer

Festmenyer

Svenska smaker och endast de finaste råvarorna står i fokus även i våra festvåningsmenyer. Kontakta oss för önskemål eller behov, vår kökschef Magnus Santesson skapar tillsammans med er en meny som passar ert arrangemang.

FÖRRÄTTER

KALLRÖKT LAXTARTAR
med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockasoppa smaksatt med tryffel

TARTAR PÅ SOTAD HJORT
med brynt smörkräm, rotselleri, hasselnöt, fönsterlav, picklade tranbär och riven Wrångebäcksost

VEGETARISKT ALTERNATIV
Stekt svamp med färskost, örter, brödflarn och jordärtskockssoppa smaksatt med tryffel

VARMRÄTTER

ÖRTBAKAD TORSK
med svampfylld potatis, blomkål doppad i citronkräm och dill krisp.
Serveras med smörsås, forellrom och brandade potatis

KRYDDSTEKT REN
med timjansky, portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon

VEGETARISKT ALTERNATIV
Kålcupol fylld med linser och rotselleri med portvins- och svartvinbärsgelé, odlad svamp, friterad jordärtskocka, potatiskaka och dragon

DESSERTER

MÖRK CHOKLAD
med färskostmousse, kaffeglass och hasselnötsbrownie

CHAMPAGNEMOUSSE
med citronsorbet, vit chokladkräm och rostad mandel

3- rätters meny, 795 kr
En meny väljs för hela sällskapet. Vi reserverar oss för pris-och sortimentsändringar. Meny och priser gäller 15 januari 2025 – 6 april 2025

Julbord

Stadshuskällarens traditionella julbord med inslag av vilt går att boka via bokning@stadshuskallarensthlm.se.

Bland alla rätter finns sillbord, kallskuret, ost och bröd, vällagade varma rätter och ett dignande gottebord.

Julbord går att boka under veckans alla dagar från den 21 november 2024 och framåt.

Varmt välkomna!

Läs mer

Ge bort en matupplevelse

Vill du ge bort en lyxig nobelmiddag eller en middag med inspiration från skog och mark?

Vi säljer presentkort på valfri summa, utmärkta som födelsedagspresent, julklapp eller bröllopsgåva. Varför inte ge bort en smakrik upplevelse på en trevlig restaurang i Stockholm. Våra presentkort är giltiga i 1 år från utfärdat datum och vi kan skicka samt fakturera ifall du bor långt i från Stockholm och Stadshuskällaren.
Kontakta oss på bokning@stadshuskallarensthlm.se så berättar vi mer.

Adress & Öppettider